Ekipa RTS-a kroz novu deonicu auto-puta u Grdelici

Koridor 10 od Horgoša do Preševa je završen. Novom deonicom kroz Grdeličku klisuru sinoć su prošli prvi automobili. Jutros je ekipa RTS-a proveravala kako se odvija saobraćaj tom deonicom.

Brže i bezbednije, za dvadesetak minuta, prolazi se novootvorenom trasom Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru.

Gužve, kolone vozila i zastoji na magistralnom putu sada su prošlost za domaće i strane putnike. Tokom letnje sezone, prethodnih godina, tu je prolazilo više od četiri miliona putnika u oba pravca, sada se očekuje znatno više.

"Idemo do Grčke do Atine iz Poljske", kažu putnici koji dodaju da su prošli novim auto-putem i da se ide brže i bezbednije.

"Auto-put je prelep, petlje, tuneli, mostovi napravljeni su po standardima", ističu putnici.

Brzina kretanja na novoj deonici auto-puta ograničena je na 100 kilometara na čas, u tunelima na 80. Pored kamiona i automobila, tu prolaze i bajkeri.

"Mnogo se lepo vozi, izbegavamo i gužve, kamione, neke traktore, tako da je za nas prvo rasterećeno", navodi Nenad Krstić, bajker iz Požarevca.

Naplatne rampe na novoj deonici još uvek nisu završene. Kako saznajemo, putarina će se naplaćivati od prvog jula – od Doljevca do Preševa koštaće 420 dinara, oni koji putuju od Beograda do Preševa putarinu će plaćati 1.430 dinara.

Na deonici dugoj 26,3 kilometra sagrađena su 33 mosta, među njima najveći je Vrla kod Vladičinog Hana, dva tunela – Manajle i Predejane, dve petlje, galerije, vijadukti i nadvožnjaci.

Kosine će se stabilizovati i narednih nekoliko meseci, ali to neće uticati na saobraćaj.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво