Težak zadatak na Koridoru 11, savladati brda od Preljine do Požege

U mestu Pakovraće kod Čačka počela je izgradnja deonice Koridora 11 od Preljine do Požege. Saobraćajnica će biti duga 30,9 kilometara. Vrednost radova je 450 miliona evra. Radove će izvoditi kineska kompanija "Čajna kontrakšn korporejšn".

Izgradnja deonice od Preljine do Požege zapravo je nastavak radova na povezivanju Beograda sa Južnim Jadranom. Predviđena je izgradnja četiri petlje i na desetine mostovskih konstrukcija.

Dve trećine auto-puta biće na stubovima, a građevinari na ovih 30,9 kilometara treba da savladaju brda i planine i probiju tri tunela.

Svi oni koji putuju izuzetno opterećenim putevima kroz čačanski kraj slažu se da je deonica auto-puta od Ljiga do Preljine, koja se koristi od novembra 2016. godine, značajno doprinela ne samo u saobraćajnom, već i u privrednom i turističkom smislu.

Komandir saobraćajne policije u Čačku Borko Lazović kaže da će nova saobraćajnica svakako doprineti ne samo brzom protoku saobraćaja već i većoj bezbednosti učesnika u saobraćaju.

"Ovo je veoma tranzitno područje i svakodnevno veliki broj vozila prolazi ka Zlatiboru, Crnoj Gori i drugim turističkim destinacija, posebno u vreme letnje turističke sezone i praznika", ističe Lazović.

Gradonačelnik Čačka Milan Todorović kaže da je samo prva deonica od Čačka do Ljiga dovela je već velike investitore u Moravički okrug, konkretno u Čačak.

"Veoma brzo i 'Vilant' želi da pravi svoju fabriku. Auto-put i infrastruktura jeste preduslov za brže, bolji i veći razvoj, brže investicije, ali naravno i za druge vidove privrede, ne samo za proizvodnju, za izvoz, za metalsku industriju, već i za poljoprivredu i turizam. Čačak će zaista biti raskrsnica svih puteva", istakao je Todorović.

Svečanom početku izgradnje deonice prisustvuje predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара