Povoljni krediti za kupovinu poljoprivrednog zemljišta

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović potpisao je sa predsednikom Izvršnog odbora banke Poštanska štedionica Bojanom Kekićem memorandum o kreditiranju kupovine poljoprivrednog zemljišta.

Kako bi mlade do 40 godina zadržala i vratila na selo država će im ponuditi kredite za kupovinu poljoprivrednog zemljišta čija je vrednost od 2.000 do 50.000 evra preko Banke Poštanska štedionica.

Zalog za kredit čija će kamata biti 1,9 odsto, nije potreban jer će banka stavljati hipoteku na kupljeno zemljište.

Memorandum na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu potpisali su Bojan Kekić i Branislav Nedimović koji je istakao da ova mera, uz podsticaje za početnike, omogućava mladima da počnu proizvodnju koja može da obezbedi pristojan život na selu.

"Ako neko želi da kupi dva, tri hektara zemlje to će moći da uradi pod vrlo povoljnim uslovima. Rok otplate je dvadeset godina. Dobija grant od države u iznosu od 12. 000 evra da zasadi možda dva, tri hektara oblačinske višnje, da uspostavi svoju plasteničku proizvodnju možda tri, četiri hektara lešnika da podigne i da stane na svoje noge", navodi Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede.

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica navodi da se pored ovih kredita spremaju i takozvani poljoprivredni kredite za sva poljoprivredna gazdinstva i za one nepoljoprivredne preduzetnike koji se bave delatnostima kao što su etno sela pa do svega drugog što se podvodi pod poljoprivredu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво