Ministarstvo poljoprivrede i USAID pomažu voćarima i povrtarima

Pomoćnik direktora USAID-a za Evropu i Evroaziju Brok Birman je sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem potpisao Sporazum o garanciji za kredite komercijalnih banaka u iznosu do 30 miliona dolara za mikro, mala i srednja poljoprivredna preduzeća i zadruge.

Sredstva su namenjena pre svega početnicima, na raspolaganju bi trebalo da budu u drugoj polovini godine. Prednost će imati voćari i povrtari.

"Zato što se tu pravi najveća vrednost po jedinici površine, a nama je cilj da tu vrednost i u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i kasnije u preradi upravo napravimo kako bi prinos po hektaru bio mnogo veći nego što je sada", rekao je Nedimović.

Birman je nepomenuo da je ovo jedinstven program i po tome što je Vlada Srbije kroz Ministarstvo poljoprivrede dala milion dolara svojih sredstava kako bi podelila rizik sa USAID-om i pokrila potencijalne gubitke koji mogu nastati tokom programa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи