Počeli zvanični razgovori misije MMF-a s delegacijom Srbije

Zvanični razgovori predstavnika Republike Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počeli su plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije.

Delegaciju Srbije predvodi guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković, a u razgovorima su učestvovuju i predstavnici Ministarstva finansija, saopšteno je iz NBS-a.

Misija MMF-a, koju predvodi novi šef misije Jan Kejs Martejn, boravi u Beogradu od 9. do 21. maja kako bi se obavili razgovori u vezi s drugim polugodišnjim razmatranjem Instrumenta za koordinaciju politike, zajedno s konsultacijama po članu IV Statuta MMF.

Tom prilikom, biće razmotrena aktuelna fiskalna, monetarna i ukupna makroekonomska kretanja. 

Razmatraće se i realizacija utvrđenih kvantitativnih i reformskih ciljeva ekonomskog programa, podržanog Instrumentom za koordinaciju politike, koji je Srbiji u julu 2018. odobrio Odbor izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda. 

Pored toga, biće sveobuhvatno analizirana opšta privredna i finansijska situacija u Srbiji u okviru konsultacija po članu IV Statuta Međunarodnog monetarnog fonda, kao i izgledi za dalji rast.

Analiza uključuje i adekvatnost ekonomske politike i mera, eksternu stabilnost i održivost spoljnog duga zemlje. 

Redovne konsultacije po članu IV Statuta obavljaju se sa svim zemljama članicama u okviru nadzorne funkcije Međunarodnog monetarnog fonda, a prethodne konsultacije s Republikom Srbijom obavljene su krajem avgusta 2017, navodi se u saopštenju NBS.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 10. maj 2019, 22:26) - anonymous [neregistrovani]

!!!!

Opet !!? Pa bili su pre dvadeset dana. Sta je sad ?

(petak, 10. maj 2019, 17:09) - anonymous [neregistrovani]

Kamate

12 dana pregovora???????