Početak gradnje auto-puta Preljina - Požega 17. maja

Izgradnja auto-puta Preljina - Požega počeće 17. maja, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prilikom obilaska radova na obilaznici oko Beograda. Očekuje da će obilaznica od Dobanovaca do Bubanj potoka, biti završena do 2021. godine.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je prilikom obilaska radova na izgradnji obilaznice oko Beograda da se posle više od 30 godina nazire da će i naš glavni grad konačno dobiti svoju obilaznicu.

Mihajlovićeva, koja je zajedno sa ambasadorkom Kine Čen Bo obišla sektor 5 obilaznice koji povezuje Orlovaču i tunel Straževicu, ukazala je da je obilaznica bitna se samo za grad Beograd, već i za regionalno povezivanje.

Prema njenim rečima, u odnosu na 2014. godinu, danas više od 25-30 miliona automobila više prolazi našim koridorima i samim tim nam je neophodan za tranzit beogradski prsten.

"Verujem da pored sektora B koji se radi, mi smo u Kini, zahvaljujući našim kineskim partnerima potpisali i memorandum za izgradnju sektora C - poslednji deo obilaznice koji treba da se uradi ", rekla je Mihajlović i dodala da će već u toku juna biti upućena aplikacija ka "Eskim banci" za finansiranje tog sektora.

Ona je objasnila da su planovi da se sledeće godine krene u izgradnju tog sektora i iskazala zadovoljstvo zbog svega što se radi zajedno sa Kinom u infrastrukturi. Posebnu zahvalnost izrazila je ambasadorki Kine Čen Bo rekavši da je ona "od dana kada je stupila na dužnost podrška Ministarstvu.

"Čini mi se da ne bismo mogli da govorimo o milijardama evra ulaganja u infrastrukturu da nemamo podršku Kine", istakla je Mihajlovićeva.

Ambasadorka Kine Čen Bo rekla da je infrastruktura do sada najvažniji deo saradnje dve zemlje i dodala da smo već postigli velike rezultate u ovoj oblasti, što je u interesu ekonomskog razvoja i Srbije i Kine. 

"Ovaj projekat obilaznice oko Beograda ima veliki značaj za razvoj Beograda. I danas mi je drago što vidim, da projekat dobro i lepo ide, i da je sve po planu", rekla je ambasadorka i zahvalila se srpskoj strani na poverenju u kineske kompanije.

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak objasnio je da je sektor 5 deonica koja povezuje od Orlovače do tunela Straževica i ocenio da izvođače čeka težak posao.

"Imamo da uradimo nekih osam mostova, četiri tunela, imamo i jedan manji tunel Bubanj potok od 300 - 350 metara. Nadam se da ćemo ispoštovati rok zajedno sa izvođačima, čeka nas težak posao u tom smislu da ispoštujemo sve procedure i tehnologiju koju zahteva izgradnja ove saobraćajnice", rekao je Drobnjak. 

Mihajlovićeva se nadovezala da se slaže sa Drobnjakom da neće biti lako, ukazavši da nikada nije lako kada se rade infrastrukturni projekti.

Izvođač radova na obilaznici oko Beograda je kineska kompanija "Power Constrution corporation" a njenim završetkom biće rasterećen saobraćaj od Beograda do Bubanj potoka i Dobanavaca. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи