Popović: Kineske IT kompanije žele da investiraju u Srbiji

Kineske kompanije koje se bave informacionim tehnologijama zainteresovane su za dolazak u Srbiju kako bi pokrenule svoju proizvodnju, ali i razvojne centre, posebno u Industrijskom parku u Borči, navodi ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, koji učestvuje na drugom Digitalnom kineskom samitu u Fudžou.

Nenad Popović navodi da je tokom prvog dana foruma razgovarao sa predstavnicima više kineskih kompanija koje se bave telekomunikacijama, veštačkom inteligencijom i robotikom i, kako kaže, svi su veoma zainteresovani za dolazak u Srbiju.

"Razgovarao sam sa predstavnicima mnogih kineskih kompanija od 'Tencenta', 'Alibabe', 'Čajna mobajla' ... predstavnicima kompanija koje se bave veštačkom inteligencijom i robotikom i svi oni jako su zainteresovani da dođu u Srbiju da vide ono što će biti u industrijskom parku i da tu otpočnu svoju proizvodnju jer je Srbija zaista u srcu Evrope", navodi Popović.

Dodaje da se Kinezi u Srbiji osećaju kao kod kuće i, kako kaže, visoko cene šta je sve Srbija uradila u izgradnji inoivacione i digitalne infrastrukture. 

Na otvaranju drugog Digitalnog kineskog samita u Fudžou poručeno je da će Kina nastaviti da razvija nove informacione tehnologije, koje su ključne za napredak društva u svim sferama, od medicine i obrazovanja do smanjenja siromaštva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи