Hotelijeri iznenađeni posetom za Uskrs

Iako je Uskrs porodični praznik koji se tradicionalno slavi u kućnoj atmosferi, poslednjih godina sve je više onih koji praznične dane provode u turističkim centrima u zemlji i inostranstvu.

Bilo da su u prirodi pored jezera, na planini, banji, dan su svi pravoslavni vernici počeli tradicionalnim pozdravom i uskršnjim običajima.

U turističkim centrima sve je u duhu današnjeg praznika. Hotelijeri su se potrudili da se gosti osećaju kao kod kuće.

Direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja Ivan Trifunović kaže da u tom turističkom centru boravi preko 20.000 turista.

"Vrnjačka Banja je pripremila jedan kulturno-umetnički program u trajanju od pet dana za sve goste, a i meštane", dodaje Trifunović.

Marketing menadžer hotela "Solaris" Tamara Radosavljević kaže da su izašli gostima u susret, ofarbavši 960 jaja. "To smo objedinili kasnije u uskršnji ručak", dodaje Radosavljević.

Slađana Radić iz "MK Rizorta Kopaonik" napominje da su u tom preduzeću iznenađeni posetom.

"U našim hotelima trenutno boravi više od 300 gostiju. Pripremili smo za njih bogat i sadržajan program, posebno za decu, uskršnje radionice animacije i predstave", navodi Radićeva.

Gosti kažu da im je za praznik najvažnije s kim ga provode.

Zajedno s domaćim gostima u turističkim centrima i gosti iz dalekih zemalja u jedinstvenoj prilici da upoznaju naše običaje i uvere se da u pričama o srpskom gostoprimstvu nema preterivanja.

broj komentara 0 pošalji komentar