Od ere izveštavanja do ere analize u kompanijama

Na sedmom kongresu CFO i kontrolera Srbije, ustanovljeno je da je za budućnost finansija i kontrolinga u kompanijama neophodno da napuste eru izveštavanja i pređu u eru analize.

Kongres je u potpunosti bio okrenut budućnosti funkcije kontrolinga i finansija, a kao najveći izazov i prilika u toj oblasti nameće se digitalizacija.

Kako je istaknuto tokom panela, u Srbiji je stvorena digitalna infrastruktura, ali je potrebno konkretno raditi na digitalnoj transformaciji, odnosno načinu na koji se ta struktura koristi. 

U Srbiji je 2008. godine internet koristilo 32,6 odsto domaćinstava, a danas to čini 72,6 odsto.

Srbija danas ima 1,5 milion korisnika interneta u domaćinstvima, a čak 8,5 miliona korisnika mobilnog interneta, navodi se u saopštenju.

Na ovaj zaključak upućuje većina učesnika kongresa, održanog u hotelu "Kraun Plaza" u Beogradu.

Na kongresu CFO i kontrolera tradicionalno učestvuju isključivo profesionalci iz prakse, iz vodećih kompanija u Srbiji sa stranim ili domaćim vlasništvom.

Ovogodišnji sedmi kongres okupio je oko 500 učesnika što ga čini jednim od najbrojnijih poslovnih skupova kod nas.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се