Digitalizacijom do boljeg kvaliteta života

U fokusu ovogodišnjeg ekonomskog foruma na Jahorini su inovacije, digitalizacija i komunikacione tehnologije kao baza ekonomskog rasta. Četvrta industrijska revolicija i vreme digitalizacije znače više novca i bolji kvalitet života građana, poručila je na forumu premijerka Srbije Ana Brnabić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je poručila da privredni rast i jaka ekonomija dolaze tek kada imamo stabilnost i mir.

"Vlada Srbije donela je odluku o tome da Srbija Srpskoj u ovoj godini uplati sredstva od 9,3 miliona evra za rekonstrukviju mnogih objekata širom Srpske, škola, vrtića, za izgradnju puteva", navela je Brnabićeva.

Premijerka Srbije je istakla da četvrta industrijska revolucija i vreme digitalizacije znači više novca i bolji kvalitet života građana.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović je okupljenima rekla da su promene u društvu toliko upečatljive da je potrebno videti u kom pravcu treba ići dalje.

"Zahvaljujući tehnološkim inovacijama naš svet ide u novom pravcu, omogućava novi način komunikacije i stoga treba definisati kako ići u korak s novim dostognućima", rekla je Cvijanovićeva, dodavši da su mnoge stvari uveliko i bespovratno prevaziđene.

Izvršni direktor Udruženja ekonomista Republike Srpske SWOT Saša Grabovac je rekao da je četvrta industrijska revolucija uveliko počela, a da domaće snage i zemlje regiona moraju odvojiti dodatnu energiju da bi uhvatili korak sa razvijenim zemljama.

Ekonomskom forumu prisustvovali i premijer RS Radovan Višković i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijerka Srbije Ana Brnabić su imale sastanak pre otvaranja foruma na kom su razgovarale o projektima i budućoj saradnji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво