Digitalizacijom do boljeg kvaliteta života

U fokusu ovogodišnjeg ekonomskog foruma na Jahorini su inovacije, digitalizacija i komunikacione tehnologije kao baza ekonomskog rasta. Četvrta industrijska revolicija i vreme digitalizacije znače više novca i bolji kvalitet života građana, poručila je na forumu premijerka Srbije Ana Brnabić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je poručila da privredni rast i jaka ekonomija dolaze tek kada imamo stabilnost i mir.

"Vlada Srbije donela je odluku o tome da Srbija Srpskoj u ovoj godini uplati sredstva od 9,3 miliona evra za rekonstrukviju mnogih objekata širom Srpske, škola, vrtića, za izgradnju puteva", navela je Brnabićeva.

Premijerka Srbije je istakla da četvrta industrijska revolucija i vreme digitalizacije znači više novca i bolji kvalitet života građana.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović je okupljenima rekla da su promene u društvu toliko upečatljive da je potrebno videti u kom pravcu treba ići dalje.

"Zahvaljujući tehnološkim inovacijama naš svet ide u novom pravcu, omogućava novi način komunikacije i stoga treba definisati kako ići u korak s novim dostognućima", rekla je Cvijanovićeva, dodavši da su mnoge stvari uveliko i bespovratno prevaziđene.

Izvršni direktor Udruženja ekonomista Republike Srpske SWOT Saša Grabovac je rekao da je četvrta industrijska revolucija uveliko počela, a da domaće snage i zemlje regiona moraju odvojiti dodatnu energiju da bi uhvatili korak sa razvijenim zemljama.

Ekonomskom forumu prisustvovali i premijer RS Radovan Višković i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijerka Srbije Ana Brnabić su imale sastanak pre otvaranja foruma na kom su razgovarale o projektima i budućoj saradnji.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 23. apr 2019, 17:22) - anonymous [neregistrovani]

savremena Srbija

Škole sa poljskim WC-om i digitalnim dnevnikom

(utorak, 23. apr 2019, 12:05) - anonymous [neregistrovani]

Smor!

Baš će digitalizacija nešto da pomogne...
Nema od toga ništa.