Švajcarski gigant gradi fabriku čokolade u Novom Sadu

"Beri Kalebo" grupa vodeći svetski proizvođač proizvoda od čokolade i kakaa visokog kvaliteta, potpisala je Memorandum o razumevanju sa Vladom Srbije i Gradom Novim Sadom o izgradnji svoje prve fabrike čokolade u jugoistočnoj Evropi, saopšteno je iz te švajcarske kompanije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo što se jedan izvozno-orijentisani tržišni lider pridružuje prehrambenoj industriji Srbije.

"'Beri Kalebo' će našoj zemlji doneti najsavremeniju tehnologiju i ekspertizu, kao i investicije i radna mesta za naše ljude. Srbija će učiniti sve što je u njenoj moći da ovaj poduhvat uspe", naveo je Vučić.

Antoan Desent Afrik, generalni direktor kompanije navodi da će fabrika u Novom Sadu predstavljati regionalni centar iz kog će "Beri Kalebo" snabdevati čokoladom tržišta jugoistočne Evrope.

"Zahvaljujući novoj fabrici u Novom Sadu, u skladu sa našom strategijom 'pametnog upravljanja rastom', bićemo u mogućnosti da proširimo poslovanje u regionu i snabdevamo postojeće i nove kupce širokim asortimanom čokolada, smeša i punjenja", naveo je Afrik.

Fabrika će biti smeštena u Novom Sadu i planirano je da ima početni proizvodni kapacitet više od 50.000 tona godišnje.

Očekuje se da fabrika počne sa radom 2021. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво