Skot i Mihajlović o reformama koje donose korist celoj zemlji

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručuju da su najdelotvornije reforme one koje proističu iz dijaloga vlasti, privrede i civilnog duštva.

Na 13. Godišnjoj Skupštini NALED-a, potpredsednica vlade Zorana Mihajović navela je da je za sprovođenje reformi potrebna snaga svih partnera.

"Svaka dobra stvar koju smo zabeležili na mnogim svetskim listama je pre svega zajednički rad, a rezultat su više investicija, radnih mesta i veći privredni rast u poslednjih nekoliko godina", rekla je Mihajlović.

Objasnila je da niko nije verovao, čak ni članovi vlade kada je usvajan Zakon o planiranju i izgradnji, da će se građevinska dozvola izdavati na jednom štalteru u roku od 28 dana.

Istakla je da je taj zakon bio prekretnica za sve reforme, te da je usledilo sprovođenje eKatastra, ePlana i eInspekcije.

Kajl Skot je istakao da napredak pomaže Srbiji da privuče investicije i pruži preduzećima u zemlji veću sigurnost da će njihove investicije teći predvidljivim tokom.

Skot je rekao i da je NALED dete američke vlade, čije je stvaranje 2006. godine podržano putem USAID-a, i da sada kreće nova faza u sklopu koje će se realizovani novi projekti koji imaju za cilj da postaknu reforme u Srbiji.

Američki ambasador kaže i da su najuspešnije i najtrajnije reforme one koje proisteknu iz dijaloga vlasti, privrede i civilnog duštva, a taj dijalog je pionirskim radom uspostavio NALED pre 13 godina.

 

broj komentara 0 pošalji komentar