Beograd dobio "Starbaks"

Otvoren je prvi kafe svetskog lanca kafeterija "Starbaks" u Beogradu. Pored prepoznatljivog latiničnog natpisa, ovaj američki brend je istakao svoje ime i na ćirilici.

Prva kafeterija otvorena je u tržnom centru "Rajićeva", u Knez Mihailovoj ulici.

Otvaranju je prisustvovao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je poručio da dolazak "Starbaksa" u neki grad znači da taj grad ima mnogo stranih turista, da je zemlja u koju dolazi bezbedna, odnosno dobra za investiranje, i da u toj zemlji raste životni standard.

"Zato sam veoma srećan jer dolazak ove, možda najveće svetske kompanije kada je u pitanju prodaja kafe, znači da je Srbija pre svega značajna turistička destinacija, da u našoj zemlji ima potencijala i za ovakve brendove i da smo zemlja koja je sigurna za investiranje", istakao je Vesić, a preneo Beoinfo.

Naveo je da su pregovori trajali dve i po godine i da je Beograd prvi grad na teritoriji bivše Jugoslavije koji je dobio "Starbaks" kafeteriju.

"Posebno sam srećan što su prihvatili moju molbu da natpis, osim na latinici, bude i na ćirilici, jer to znači da su pokazali da poštuju našu zemlju, naš jezik i kulturu. Na taj način smo pokazali da i veliki svetski brendovi mogu da se prilagode našem tržištu", rekao je Vesić i pozvao Beograđane da dođu i uživaju u još jednom svetskom brendu koji je došao u glavni grad.

Naveo je da dolazak "Starbaksa" nije najveća investicija, ali da je značajna za imidž grada.

Adam Mularuk, predsednik "Starbaksa" u kompaniji "AmRest", koja je rukovodilac kafeterija tog brenda za region Centralne Evrope, izrazio je želju da budu deo svakodnevice ljudi koji ovde žive.

Poručio je da "Starbaks" znači - "strast, ljubav prema životu i povezivanju".

Regionalni direktor "Starbaksa" Karol Žuradski podsetio je da je ta kompanija osnovana 1971. u američkom gradu Sijetlu.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво