Beograd dobio "Starbaks"

Otvoren je prvi kafe svetskog lanca kafeterija "Starbaks" u Beogradu. Pored prepoznatljivog latiničnog natpisa, ovaj američki brend je istakao svoje ime i na ćirilici.

Prva kafeterija otvorena je u tržnom centru "Rajićeva", u Knez Mihailovoj ulici.

Otvaranju je prisustvovao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je poručio da dolazak "Starbaksa" u neki grad znači da taj grad ima mnogo stranih turista, da je zemlja u koju dolazi bezbedna, odnosno dobra za investiranje, i da u toj zemlji raste životni standard.

"Zato sam veoma srećan jer dolazak ove, možda najveće svetske kompanije kada je u pitanju prodaja kafe, znači da je Srbija pre svega značajna turistička destinacija, da u našoj zemlji ima potencijala i za ovakve brendove i da smo zemlja koja je sigurna za investiranje", istakao je Vesić, a preneo Beoinfo.

Naveo je da su pregovori trajali dve i po godine i da je Beograd prvi grad na teritoriji bivše Jugoslavije koji je dobio "Starbaks" kafeteriju.

"Posebno sam srećan što su prihvatili moju molbu da natpis, osim na latinici, bude i na ćirilici, jer to znači da su pokazali da poštuju našu zemlju, naš jezik i kulturu. Na taj način smo pokazali da i veliki svetski brendovi mogu da se prilagode našem tržištu", rekao je Vesić i pozvao Beograđane da dođu i uživaju u još jednom svetskom brendu koji je došao u glavni grad.

Naveo je da dolazak "Starbaksa" nije najveća investicija, ali da je značajna za imidž grada.

Adam Mularuk, predsednik "Starbaksa" u kompaniji "AmRest", koja je rukovodilac kafeterija tog brenda za region Centralne Evrope, izrazio je želju da budu deo svakodnevice ljudi koji ovde žive.

Poručio je da "Starbaks" znači - "strast, ljubav prema životu i povezivanju".

Regionalni direktor "Starbaksa" Karol Žuradski podsetio je da je ta kompanija osnovana 1971. u američkom gradu Sijetlu.

broj komentara 15 pošalji komentar
(petak, 19. apr 2019, 12:17) - srbIN [neregistrovani]

Београд добио "Старбакс"

Na veliku zalost nekih koji su se drznuli da ovde daju neki svoj da kazem "krik"i pri pomenu reci "Turska"padaju vec u trans-Turci ne piju kafu vec CAJ!

(sreda, 17. apr 2019, 04:42) - anonymous [neregistrovani]

Koga briga

Koga bre briga za starbaks. Pogledajte šta se dešava oko nas.

(utorak, 16. apr 2019, 20:51) - anonymous [neregistrovani]

Mira

Super, sto da ne! Ja najradije pijem kafu koju sama skuvam, ali od svih javnih mesta, najvise volim Starbuck!

(utorak, 16. apr 2019, 20:37) - Dejan [neregistrovani]

Супер!

Стиго Старбакс?! Значи решили смо све проблеме!

(utorak, 16. apr 2019, 20:35) - anonymous [neregistrovani]

Pametnica!!!

Sedi tu i pi Tursku/domacu kafu.

(utorak, 16. apr 2019, 16:21) - anonymous [neregistrovani]

@Srbi

Старбакс има лош квалитет кафе, пробао сам је у Москви и квалитет кафе им није ни близу српској кафи, некако је неприродна. Ја остајем веран српској кафи, а ко жели да купује америчке мућкалице и да за то плати више него што треба, његова ствар - овце су биле за шишање, од када је света и века. Што се тиче њива, да није српског сељака и њиве да пуне српски буџет и кроз плате из буџета храни господу у граду да би седела по кафићима и испијала кафу, не радећи ништа, градска фина господа не би имала новца ни за ту шољицу кафе.

(utorak, 16. apr 2019, 15:21) - Joca [neregistrovani]

Batice

Ti očigledno nisi probao kafu u Starbaksu, druga dimenzija kafe, skroz.

(utorak, 16. apr 2019, 08:30) - Dule [neregistrovani]

Kafa

MA koja srpska kafa? Kafa se sluzi samo u veliki soljama i prozirna je öko 30 post skuplja od svih drugi u evropi PA skoro da je neskafa Sa puno mleka

(utorak, 16. apr 2019, 08:11) - anonymous [neregistrovani]

Srbi

Ajde bre više, ništa vam ne valja kad dođe ovde. Opanke i šajkaču pa marš na njivu kad ste takvi rodoljubi. A ne glumite ovde nešto, kao sve američko vam je zlo.

(utorak, 16. apr 2019, 07:52) - anonymous [neregistrovani]

Konacno

Konacno Starbucks i kod nas! Jedva cekam :)