Mihajlović: Uskoro razvijamo još tri mala aerodroma

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović najavila je da će uskoro deo državnog preduzeća "Aerodromi Srbije" postati Aerodrom "Rosulje" iz Kruševca, Aerodrom "Ponikve" iz Užica, kao i Aerodrom "Bor".

Trenutno se u sklopu preduzeća "Aerodromi Srbije", koje je osnovano pre dve godine, nalazi niški aerodrom "Konstantin Veliki", podsetila je Zorana Mihajlović i dodala da je cilj tog preduzeća da se mali aerodromi osposobe za turističke i druge poslove.

"Svi mali aerodromi u Srbiji biće deo tog preduzeća zato što hoćemo kao država, a novac za to smo obezbedili, da ulažemo i da osposobimo male aerodrome koji su se dobro pokazali ne samo u turizmu već i u drugim poslovima", rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanje novinara prilikom posete opštini Medveđa.

Upitana o sudbini Aerodroma "Leskovac", ministarka je navela da je Ministarstvo na čijem je čelu nekoliko puta razgovaralo s Ministarstvom odbrane da i taj aerodrom postane deo preduzeća "Aerodromi Srbije", ali da do dogovora nije došlo.

"Očekujem da ćemo u narednom periodu intenzivirati razgovore sa predstavnicima grada Leskovca i Ministarstvom odbrane i da ćemo sledeći put imati bolje informacije za Leskovac", rekla je Mihajlović.

Otvaranje celog Koridora 10 kada sve bude bezbedno

Ministarka je rekla da se na preostalim deonicama Koridora 10 radi još na svega nekoliko tačaka, i dve deonice na južnom i istočnom kraku biće puštene u saobraćaj kada sve potpuno završeno i bezbedno.

"Mi očekujemo od Koridora Srbije da definišu jasan rok. Verujem da su u pitanju nedelje i meseci, ali svakako pre (letnje) sezone to mora biti spremno", rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanja novinara.

Kako je rekla, radi se na jugu na još nekoliko tačaka u Grdeličkoj klisuri, kao i na istočnom kraku.

"Isto je i na istoku, jeste da je deonica duga osam kilometara, ali se radi samo na nekoliko tačaka", rekla je ministarka Mihajlović.

broj komentara 8 pošalji komentar
(utorak, 12. mar 2019, 18:38) - anonymous [neregistrovani]

Ma sta tri !

Pet !!!

(utorak, 12. mar 2019, 17:16) - anonymous [neregistrovani]

I posle mi....

...koji kritikujemo, ne nailazimo na razumevanje. Sve puca od obecanja...Neverovatno ! Dokle vise ?

(utorak, 12. mar 2019, 12:39) - Markovljev [neregistrovani]

Malo preterasmo

Molim malo da se prizemljimo. Aerodrom za prijem putničkih aviona i kada bi to bili ATR 72 zahteva strašno mnogo investicija, siguran broj putnika ka više destinacija, da bi kompanije htele da lete sa ovih aerodroma. Hrvati lokalnim linijama prevoze putnike u Zagreb a onda se leti po svetu, pa bismo mogli takav model preuzeti, ali opet razumno da to nije let od 100 kilometara, ili pola sata leta sa poletom i sletanjem. Ne želim nikoga da povredim, ali mi nismo u situaciji da nam je dnevna stvar letenje avionom, pa bismo trebali tako i da se tome postavimo. Nismo održali ni liniju za Peking iako su Kineci veliki turisti i puna ih je recimo Češka pa do Praga leti nekoliko linija dnevno a Beograd nije održan kao neisplativ sa malo putnika.

(utorak, 12. mar 2019, 11:57) - Stevan [neregistrovani]

kolarist@gmail.com

Da li ce ikom pasti na pamet somborski aerodrom?

(ponedeljak, 11. mar 2019, 20:52) - anonymous [neregistrovani]

Вршац

Слажем се са коментаром о Вршцу, мислим да би то био одличан потез, ми сви сада летимо из Темишвара.

(ponedeljak, 11. mar 2019, 18:07) - Mica [neregistrovani]

Bor

Ajde za Bor sto pre to je super za celu nasu Negotinsku krajnu.

(ponedeljak, 11. mar 2019, 17:28) - anonymous [neregistrovani]

Ako želite da razvijate

I druge aerodrome u Srbiji, morate najpre da dovedete low cost avio komoanije, da bi povećali promet putnika. Na taj na"lčin će se slivati i više para u budžet...

(ponedeljak, 11. mar 2019, 17:07) - anonymous [neregistrovani]

E svasta

Kad ce se ulagati u vrsacki aerodrom.Pozdrav iz Vrsca.