Nedimović: Kreću subvcenije za gorivo, novca će biti za sve

Od danas poljoprivrednici u Srbiji mogu da računaju na subvencije na dizel gorivo, za šta su izdvojene dodatne dve milijarde dinara. Šezdeset litara dizel goriva po hektaru biće subvencionisano sa po 20 dinara.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović objasnio je da će novca biti za sve poljoprivrednike. Jedino što treba da urade je, kaže, da u Upravama za trezor popune zahtev. Za dva-tri dana novac će biti na računu.

Novac će dobiti samo aktivna poljoprivredna gazdinstva kojih je oko 360.000, rekao je Nedimović ističući da su netačni navodi da će i neaktivna gazdinstva dobiti subvenciju.

"To su priče za malu decu. I kada budemo povećavali mere, biće zamerki. Dobro je kad se vodi živa rasprava", istakao je ministar poljoprivrede.

Govoreći o bezbednosti hrane, Nedimović ističe da će laboratorija za kontrolu hrane biti "kapa cele države" koja će na nezavistan način kontrolisati namirnice.

"Omogućićemo malim poljoprivrednicima da na svom pragu mogu da prodaju svoje proizvode. I to na potpuno regularan način – ispravno, zdravo, bezbedno", napomenuo je ministar.

Građani time, kaže, dobijaju potpunu sigurnost a moći će da podnese prijavu da je neka roba nebezbedna.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво