Dinkić najavio pomoć bankarskom sektoru

U sledećoj godini i svetskoj ekonomskoj krizi posebna pažnja biće posvećena pomoći bankarskom sektoru, rekao ministar Mlađan Dinkić i istakao da je važno kako će se u praksi sprovesti pripremljen paket finansijske pomoći.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić rekao je da će srpska privreda u narednom periodu imati problema.

Pripremljen je paket finansijske pomoći, ali je važno i kako će se on u praksi sprovesti.

Govoreći studentima na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu o ekonomskoj politici u sledećoj godini i svetskoj ekonomskoj krizi, Dinkić je rekao i da će posebna pažnja biti posvećena pomoći bankarskom sektoru.

"Mi moramo da uradimo ono što rade i druge zemlje, da raskravimo banke tako što ćemo da preuzmemo u sledećoj godini jedan deo njihovog rizika," kaže ministar ekonomije.

Zbog toga je, objašnjava Dinkić u budžetu planirano 600 miliona evra garancije za plasmane banaka.

Dinkić ističe da se bankama moraju obezebediti i depoziti po nižim kamatnim stopama, kako bi kamatne stope za krajnje korisnike bile niže.

"Onaj ko dobije kredit moraće da potpiše da neće otpuštati radnike, odnosno da će u najmanju ruku održavati isti broj zaposlenih, a prednost će dobiti oni koji su izvoznici", kaže Dinkić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи