Rajsko ostrvo na Sajmu turizma

Na Sajamu turizma u Beogradu je gotovo hiljadu izlagača iz 40 država. Prvi put ove godine predstavljaju se i Maldivi, rajsko ostrvo u Indijskom okeanu.

Daleki su i egzotični. Teško da će većina nas nekada biti u mogućnosti da na Maldive otputuje, ali dobro da su tu. Takvi izlagači naš sajam čine svetskim.

"Maldivi su ostrvo za opuštanje. Izujete obuću kad dođete i ostajete bosi tokom čitavog boravka. Poznati smo po vodenim sportovima, naročito ronjenju", rekao je Piter Grimes iz Maldiva.

Ipak, većina će kao i obično, letos u Grčku, blizu smo, a i znamo se!

"Vaši turisti dolaze uglavnom na sever Grčke, na Halkidiki i na nekoliko najvećih ostrva, a mi vam predlažemo da ove godine obiđete ona manje poznata kao što su Samos, Andros, Timos. Grčka je zemlja sa milion mogućnosti", kaže Sofia Lazaridu iz Turističke organizacije Grčke.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Bugarska. Iako imaju pet puta više stranih turista, mi smo u prednosti u međusobnoj razmeni za čak 50.000 turista.

"Bliske su nam kulture, sličan nam je jezik i zato nam je važno da budemo na ovom sajmu ne samo ove godine kao zemlja partner, nego uvek", kaže Roman Georgiev iz Bugarske.

Palicu partnerstva Bugari su predali Egipćanima.

"Drago nam je što ćemo biti zemlja partner sajma sledeće godine. Želimo čvrstu saradnju sa Srbijom na svim poljima, a naročito u turizmu", kaže Ahmed Abdalaha, guverner Crvenog mora.

Na sajmu turizma i ministar spoljnih poslova. Kaže da nam je ukidanje viza sa nekim zemljama, pre svega Kinom dovelo mnogo turista.

"Turizam bi mogao da bude jedna spona između zemalja i ako nas neko bolje upozna, siguran sam da će nas uvek voleti", rekao je Ivica Dačić, ministar inostranih poslova.

Leto je bliže nego što mislite, zato ako želite da birate i dobijete popust, obiđite sajam - do sutra u 17 sati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво