Aerodrom "Morava" i za civilni saobraćaj

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor "Aerodroma Srbije" Zoran Pavlović potpisali su u Kraljevu ugovor o konverziji Aerodroma "Morava" u mešoviti aerodrom.

Ministar Vulin naglasio je da će aerodrom u Lađevcima ostati delom vojni, ali i da će ga ubuduće "Aerodromi Srbije" koristiti i komercijalne i kargo letove.

Vulin je rekao da otvaranje dela aerodroma "Morava" za civilni saobraćaj stvara veliku perspektivu za Kraljevo i za Srbiju i mogućnost da svetu pokažemo naše manastire, da razvijamo verski turizam i ekonomiju.

Svako ulaganje u vojsku Srbije je ulaganje u život svakog građanina, rekao je Vulin i dodao da što je vojska jača, opremljenija i zadovoljnija, to će biti i svi naši građani i zemlja.

"Potpisivanje ugovora je velika stvar za Kraljevo, koje je konačno dobilo pravu vezu sa svetom", rekao je Vulin.

Naveo je da će vojni deo aerodroma "Morava" ostati u funkciji očuvanja bezbednosti.

"Gde je vojska tu je red, tu je zakon, tu je uspeh", istakao je Vulin nakon potpisivanja.

Zorana Mihajlović je najavila da će Vlada Srbije uložiti 8,6 miliona evra u proširenje postojeće piste u Lađevcima i opremanje aerodroma.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić rekao je novinarima nakon potpisivanja da je ugovor velika stvar ne samo za Kraljevo, već i za Moravički, Šumadijski i Raški okrug.

Najavio je da će prvi civilni avion sa aerodroma u Lađevcima poletiti krajem juna ove godine.

"Zahvaljujući tome svet će moći da vidi manastire Žiča, Studenica, srednjovekovni grad Maglič, a poljoprivreednici će moći da izvoze voće i povrće", rekao je Terzić. 

Dodao je da je "aerodrom 'Morava' naš prozor u svet" o kome su generacije Kraljevčana sanjale, a sada je konačno otvoren. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво