Finansijska podrška poljoprivrednicima za kupovinu dizela

Vlada Srbije je, usled uspešne finansijske konsolidacije i dodatnih sredstava koja su time obezbeđena, donela Uredbu koja predstavlja finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima za kupovinu dizel goriva u iznosu od 20 dinara po litri, do 60 litara goriva po hektaru, a za najviše 20 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Za ovu namenu obezbeđeno je ukupno 1,9 milijardi dinara, a prijave se mogu podneti Upravi za trezor od 1. marta do 31. aprila, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vlada Srbije nastaviće i u 2019. godini sa višegodišnjom praksom razvoja savetodavnih poslova u poljoprivredi. 

Usvajanjem Uredbe o utvrđivanju godišnjeg programa razvoja savetodavnih poslova u poljoprivredi u 2019. godini, poljoprivrednim proizvođačima obezbediće se pružanje besplatnih informacija, stručnih saveta, pomoći i usluga u cilju povećanja konkurentnosti i modernizacije poljoprivredne proizvodnje.

Za pružanje saveta i informacija poljoprivrednicima, udruženjima i zadrugama obezbeđena su sredstva u iznosu od 347 miliona dinara, navadeno je u saopštenju.

Izmene zakona o založnom pravu na pokretnim stvarima 

Vlada Srbije usvojila je na sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o založnom pravu na pokretnim stvarima upisanim u registar, kojim se stvara jedinstveni pravni okvir i omogućava da se i na druge vrste obezbeđenja potraživanja primene ista rešenja kao za založno pravo. 

Time bi se podaci o eventualnim opterećenjima na pokretnim stvarima i pravima pravnih i fizičkih lica registracijom učinili potpunijim, javno dostupnim i pravno sigurnijim.

Primenom usvojenih izmena Srbija će biti bolje pozicionirana na Duing biznis listi, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vlada je na sednici usvojila odluku o obrazovanju Odbora za organizaciju Digitalnog samita šest ekonomija Zapadnog Balkana, koji će biti održan u Beogradu 4. i 5. aprila.

Srbija, kao aktivna članica Berlinskog procesa, održavanjem ovog Samita potvrdiće lidersku poziciju u oblasti digitalizacije, ne samo u regionu Zapadnog Balkana, već i cele Jugoistočne Evrope, kaže se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво