Mihajlović: Gradnja tunela ispod Kadinjače moguća 2020.

Projektna dokumentacija za izgradnju tunela ispod Kadinjače mora biti završena ove godine, a Vlada će uporedo raditi na pronalaženju načina da isfinansira njegovu izgradnju, koja će prema prvim predračunima iznositi 50 miliona evra, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Idejni projekat će uskoro biti na revizionoj komisiji Vlade Srbije, a ukoliko se obezbedi finansiranje, izgradnja tunela bi krenula u 2020. godini", precizirala je Zorana Mihajlović posle sastanka sa rukovodstvom opštine Bajina Bašta.

Mihajlovićeva je istakla da će se raditi i rekonstrukcija puta na ulasku u Bajinu Baštu.

Prema njenim rečima, u prethodne tri godine samo u redovno održavanje puteva u Zlatiborskom okrugu uloženo je 3,6 milijardi dinara, da će ta cifra iznositi 5,5 milijardi dinara po završetku planirane rehabilitacije puteva u ovom okrugu.

"Mnoge stvari se u infrastrukturi menjaju u ovom delu Srbije, što je dobro i za privredu, investicije, kao i turizam", rekla je ministarka i istakla da će u martu početi izgradnja deonice Koridora 11 Preljina–Požega i da je rok za njenu izgradnju dve i po godine.

"Predstoji početak izgradnje auto-puta Preljina–Požega, dužine 30,9 kilometara, deonica na kojoj jednu trećinu trase čine tuneli i mostovi. Takođe, sa turskim 'Tašjapijem' radimo na projektnoj dokumentaciji za auto-put Beograd–Sarajevo. Na deonici Sremska Rača–Kuzmin očekujemo sredinom godine početak radova, a na deonici Požega–Kotroman nije moguće pre sredine iduće godine da počne gradnja, zbog izrade projektne dokumentacije", navela je Mihajlovićeva.

Dodala je da će u okviru rekonstrukcije barske pruge biti rekonstruisane i železničke stanice koje se nalaze uz prugu.

Mihajlovićeva je u Bajinoj Bašti, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, razgovarala sa načelnikom Zlatiborskog okruga Bobanom Perišićem i čelnicima lokalnih samouprava iz Zlatiborskog okruga i imala odvojeni sastanak sa rukovodstvom opštine Bajina Bašta.

Udovičić je rekao da se u direktnom dijalogu sa lokalnim samoupravama moglo saznati dokle se stiglo sa započetim projektima i koje su potrebe i šta je još moguće uraditi u oblasti omladinske politike. 

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović rekao je da je zadovoljan što je opština bila domaćin potpredsednici Vlade i svim opštinama iz okruga. 

"Imamo mnogo problema, ali smo zadovoljni obećanjima koje smo dobili", rekao je Filipović, i dodao da je za ovu opštinu "tunel Kadinjača pitanje svih pitanja".

Mihajlovićeva i Udovičić su tokom dana obišli i OŠ "Rajak Pavićević" u Bajinoj Bašti, gde je uručena sportska oprema školi, kao i lopte lokalnom Ženskom odbojkaškom klubu "Drina".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво