Raste isporuka ruskog gasa Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Upravnog odbora "Gasproma" Aleksejem Milerom sa kojim je razgovarao o razvoju srpskog gasnog tržišta.

Aleksandar Vučić i Aleksej Miler su na sastanku konstatovali da je nastavljen rast isporuke ruskog gasa na teritoriji Republike Srbije, koji je u 2018. godini iznosio 2.150.000.000 metara kubnih, što predstavlja rezultat rasta srpske privrede, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

Tokom susreta razmatrani su i novi gasni projekti, koji bi trebalo da povećaju energetsku bezbednost Srbije i sigurnost u snabdevanju ovim značajnim energentom.

Sagovornici su se saglasili da prioritet predstavlja projekat proširenja podzemnog skladišta gasa "Banatski dvor" sa 450.000.000 na 750.000.000 metara kubnih, kao i izgradnja gasno-transportnog sistema na teritoriji Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom, koji bi trebalo da obezbedi diversifikaciju snabdevanja gasom za ceo region.

Sastanku predsednika Vučića sa predsednikom UO "Gasproma" Aleksejem Milerom prisustvovali su i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin i ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво