Od marta izgradnja deonice od Preljine do Požege

Završetak rekonstrukcije dela auto-puta od Uba do Lajkovca, kako bi se u saobraćaj pustila deonica od Preljine do Obrenovca očekuje se do maja. Od juna Aerodrom u Lađevcima kod Kraljeva postaće mešovito vojno-civilni međunarodni aerodrom, najavila je Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prilikom posete Lučanima.

Uskoro će se u Lučanima otvoriti gradilišta. Pripremni radovi i izgradnja auto-puta od Čačka do Požege na Koridoru 11 očekuju se već početkom građevinske sezone. Vlada Srbije potpisala je komercijalni ugovor, dogovorila sve uslove finansiranja, a investitor na ovoj deonici biće "Putevi Srbije".

"Mi ćemo kao lokalna samouprava u narednom periodu na nekih 35 hektara, posle privremene eksproprijacije, vršiti trajnu eksproprijaciju tog zemljišta od privatnih lica imajući u vidu da će se na tom delu nalaziti nova industrijska zona u opštini Lučani", kaže predsednik opštine Liučani Milivoje Dolović.

Osim na Koridoru 11, radova će biti do kraja godine i na Moravskom koridoru.

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da će polovina biti iz američkog fonda, dok će polovina biti iz UK finans ili britanskih izvora.

"Ministarstvo finansija i oni treba da razgovaraju o uslovima i mi očekujemo u narednih mesec do dva da imamo pripremljen predlog finansiranja Moravskog koridora", najavljuje Mihajlovićeva.

Vlada Republike Srbije će u proširenje, opremanje piste i potrebnu opremu na aerodromu kod Kraljeva uložiti 8,6 miliona evra kako bi od juna postao mešoviti međunarodni aerodrom.

"Mislim da je najteži deo posla u tom smislu završen svim ovim odlukama. Dakle, sada je ovaj novac, koji imamo, obezbeđen najefikasnije da bismo završili taj posao i zaista da u junu imamo avione i da konačeno, pored beogradskog i niškog, imamo međunarodni aerodrom Kraljevo", ističe ministarka.

Zorana Mihajlović, istakla je danas u Lučanima i da je plan da do maja bude završena rekonstrukcija dela auto-puta od Uba do Lajkovca, kako bi se u saobraćaj pustila deonica duga 102 kilometra od Preljine do Obrenovca.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво