Holandija ulaže u Srbiji, traži povlačenje prištinske takse

Holandsko-srpska privredna asocijacija izabrala je članove upravnog odbora. Holandija je uložila 2,3, a indirektno ukupno šest milijardi evra u našu ekonomiju i zapošljava 15.000 radnika.

Cilj komore je veće prisustvo na našem tržištu, ali i bolji dijalog sa institucijama.

Ambasada te zemlje naglašava da osim velikih kompanija poput "Hajnekena" i "Delezea" u Srbiji radi mnogo mešovitih i malih firmi, naročito iz IT sektora koji žele da budu vidljiviji i imaju jasna pravila igre, od propisa do poreske politike.

Ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji Henk van del Dol dotakao se i pitanja taksi koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije i iz BiH.

"Kada je reč o izvozu na Kosovo i njihovoj taksi, mi radimo i direktno iz Holandije, ali i naše firme koje su osnovane u Srbiji izvoze na KiM i one su svakim danom sve više pogođene. Stav naše vlade je jasan i isti je kao onaj koji zauzima Evropska unija. Te mere moraju što pre da budu uklonjene", rekao je Van del Dol i poručio da nema alternative dijalogu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво