Mihajlovićeva za RTS o novom sporazumu sa Velikom Britanijom

Ministarka Zorana Mihajlović sastaće se u Londonu sa dvojicom ministara britanske vlade. Posle razgovora sa ministrom za Evropu Alanom Dankanom, Mihajlovićeva će sa kolegom Džesijem Normanom potpisati sporazum o liberalizaciji drumskog saobraćaja.

Infrastruktura Srbije i njeno povezivanje sa regionom glavni je razlog posete ministarke Zorane Mihajlović Londonu.

Mihajlovićeva je istakla da se potpuno liberalizuje saobraćaj u prevozu tereta.

"Liberalizacija u drumskom saobraćaju je veoma važna za naše prevoznike jer su do sada prevozili teret sa puno licenci, a to znači i sa puno problema", dodala je ministarka.

Sporazum o drumskom saobraćaju Mihajlovićeva će u Londonu potpisati sa britanskim ministrom transporta.

"Takođe ćemo razgovarati i o sporazumu o vazdušnom saobraćaju jer 'Er Srbija' sedam puta nedeljno leti za London i svi ti letovi su puni. Imajući u vidu nove okolnosti, moramo da vidimo kako ćemo taj sporazum produžiti, šta je to što kao dve strane možemo kao bilateralni sporazum da uradimo. Mislim da je važno što ćemo pričati o agendi povezivanja sa ministrom za Evropu", rekla je za RTS Zorana Mihajlović.

Ministarka će posetiti i najveće gradilište u Evropi "Kros rejl".

Kada bude okončana ove godine, mreža brzih pruga i tunela ispod Londona duga oko 150 kilometara omogućiće britanskoj prestonici da godišnje preveze još 200 miliona putnika, a britanskoj ekonomiji da inkasira još 42 milijarde funti.

"Vrednost te investicije je zaista ogromna. Kolika je vrednost svih investicija na teritoriji Srbije, tolika je vrednost izgradnje železnice ispod Londona", objašnjava Mihajlovićeva.

Posetu Londonu ministarka nastavlja razgovorima u firmi "Behtel", a tema će biti Moravski koridor i kako ga što brže sagraditi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво