Transport automobila iz Rumunije preusmeren na srpske pruge

Evropska kompanija iz oblasti auto-logistike, GEFCO, preusmerila je železnički transport automobila iz rumunskih fabrika na tranzitni pravac preko Srbije, umesto dosadašnjeg konkurentnog pravca preko Mađarske, saopšteno je iz kompanije "Srbija Kargo".

Novi projekat dve kompanije započeo je 23. januara, kada je uspešno otpremljen prvi probni voz preko graničnog prelaza Vršac, pa sve do Šida, granice sa Hrvatskom.

Vozovi će prevoziti automobile marke "ford" i "dačija" iz fabrika lociranih u Rumuniji, pa do Venecije u Italiji.

Za 2019. godinu, predviđeno je saobraćanje 144 auto-voza, ili transport 34.272 automobila marke "ford", a u završnoj fazi je ugovaranje i 421 auto-vozova, koji će prevesti oko 100.000 automobila marke "dačija reno".

Iz kompanije "Srbija Kargo" navode da u se u narednom periodu mogu očekivati povećan obim transporta robe, kao i novi vozovi na železničkom Koridoru 11.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво