"Hbis grupa će ubrzati gradnju industrijskog parka u Smederevu"

Predsednik kineske "Hbis grupe" Ju Jong poručio je da ta kompanija podržava projekat izgradnje Kinesko-srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu.

Ministar privrede Goran Knežević sastao se sa predsednikom kineske Hbis grupe Ju Jongom, sa kojim je razgovarao o kineskim investicijama u Srbiji, sa posebnim osvrtom na projekat izgradnje Kinesko-srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Knežević je poručio da prijateljstvo dve zemlje ima dugu tradiciju, a da je Kina najvažniji ekonomski partner Srbije na azijskom kontinentu.

Podsetio je da se ove godine navršavaju tri godine od potpisivanja kupoprodajnog ugovora za "Železaru Smederevo", između Vlade Srbije i kompanije "Hestil Srbija".  

"Ovom investicijom i to u jedan od najvažnijih sektora industrije, strateško partnerstvo između Srbije i Kine uzdignuto je na viši nivo", poručio je ministar.

Prema njegovim rečima, izgradnja industrijskog parka u Smederevu predstavlja uvod u novo strateško partnerstvo.

Predsednik kineske "Hbis grupe" Ju Jong je poručio da ta kompanija podržava projekat izgradnje ovog parka.

"Hbis grupa će kontinuirano podržavati i ubrzati izgradnju Kinesko-srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu. Budući da su naše dve strane do sada imale veoma uspešnu saradnju, verujem i u projekat izgradnje industrijskog parka. To će doneti ne samo ekonomsku korist, već će takođe unaprediti i lokalnu ekonomsku infrastrukturu", rekao je Ju Jong.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи