Do novca iz IPARD-a po jednostavnijim uslovima

Kako bi što više poljoprivrednika, po što jednostavnijim uslovima iskoristilo evropska sredstva iz IPARD programa, Ministarstvo poljoprivrede je preraspodelom sredstava obezbedilo četiri miliona evra za ulaganja u proizvodnju i marketing poljoprivrednih proizvoda.

IPARD ima šest mera od kojih su dve akreditovane. Mera I se odnosi na fizičku imovinu gazdinstava, a mera III na fizičku imovinu u poslovima marketinga i prerade.

Da se više ne bi dešavalo da kao u pozivu za traktore, stigne dva i po puta više prijava nego što sredstva dozvoljavaju a da sa druge strane za sektor mesa i mleka stigne tek 26 prijava, napravljene su promene.

Jasmina Miljković, šefica IPARD upravljačkog tela, kaže za RTS da se promene najviše tiču malih proizvođača voća i povrća do 15 hektara.

"Oni koji imaju mešovitu proizvodnju moraju da ispunjavaju standarde na delu investicije, a ne na celom gazdinstvu", rekla je Miljkovićeva.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 22. jan 2019, 11:12) - Dragan S [neregistrovani]

Sta bi trebalo uraditi

Trebalo bi sve postaviti na internet da bude svakom dostupno , uslovi kreditiranja a ujedno za svakog pojedinacno sta i koliko od tih uslova ispunjava .