Ugovor grčke Terne i Vansija o rekonstrukciji "Nikole Tesle"

Grčka građevinska firma "Terna S.A." potpisala je ugovor sa kompanijom "Vansi erports" o dogradnji i rekonstrukciji beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", saopšteno je iz kompanije Terna.

Budžet predviđen za radove iznosi 262 miliona, a konzorcijum "Vansi" (sa 51 odsto udela u tom projektu) i "Terna" (sa 49 odsto) imaće pet godina za realizaciju projekta, navodi se na zvaničnom sajtu grčke grupacije GEK Terna, koja je stoprocentni vlasnik preduzeća "Terna".

Projekat obuhvata niz infrastrukturnih remonta, s ciljem razvoja i unapređenja aerodromskih kapaciteta i uslova rada, i omogućavanje avio-prevoznicima da ponude nove rute i povećaju putnički i kargo saobraćaj u skladu sa privrednim rastom Srbije, na bazi sadašnjih i budućih podataka, dodaje se u saopštenju.

Radovi predviđeni za objekte putničkih terminala podrazumevaju izgradnju novih objekata ukupne površine 42.000 metara kvadratnih, kao i obnavljanje postojećih ukupne površine 15.000 metara kvadratnih.

Projekat obuhvata i izgradnju nove piste dužine 3.500 metara, obnavljanje i nadogradnju postojeće piste dužine 3.400 metara, izgradnju novih devet rulnih staza, proširenje postojeće platforme i izgradnju nove infrastrukture platformi ukupne površine od 55.000 metara kvadratnih.

Planirano je i proširenje postojeće platforme za odleđivanje aviona ukupne površine 6.000 metara kvadratnih.

U planu je takođe izgradnja novih parkirališta sa 2.400 parking mesta, zatim izgradnja trotoara, kao i objekata za odlaske i dolaske, izgradnja dodatnog puta za kretanje vozila dužine 3.500 metara, izgradnja sistema za odvod kišnice, nabavka statičke signalizacije, osvetljenja...

Deo projekta predviđa i formiranje pomoćnih objekata za izgradnju i druge infrastukturne radove kao što su sistem za tretiranje otpadnih voda i odlaganje čvrstog otpada, sistemi za grejanje, meteorološka stanica, postrojenje za solarne panele, zaključuje se u saopštenju "Terne".

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 21. jan 2019, 18:34) - Zoran [neregistrovani]

Kako to mislis

Kako to misliš naše firme????
Pa ni aerodrom nije više nas mogu da zaposle koga oce za radove !!!!!

(ponedeljak, 21. jan 2019, 17:14) - anonymous [neregistrovani]

A gde su nase kompanije u ovom poslu?

A gde su nase kompanije u ovom poslu?