Jagodinska pivara na prodaju, privatizovana Valjevska pivara

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju Jagodinske pivare čija je vrednost procenjena na 711 miliona dinara. Valjevska pivara prodata je za više od 3,5 miliona evra beogradskoj "Brauerei grupi".

Jagodinska pivara je u stečaju i prodaje se kao pravno lice, a najvažnija imovina ovog preduzeća je poslovni kompleks u Jagodini koji čini 41 objekat, kao i izdvojena skladišta u Nišu, Kruševcu i Požarevcu. 

Depozit za učešće u prodaji Jagodinske pivare iznosi 142,2 miliona dinara, navedeno je u oglasu.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda za kupovinu Pivare je 18. februara, kada će prispele ponude biti i otvorene.

Valjevska pivara prodata je za više od 3,5 miliona evra beogradskoj "Brauerei grupi", a Miloje Blizanjac, jedan od osnivača preduzeća koje je novi vlasnik, najavio je da će u naredne dve godine biti uloženo pet miliona evra u modernizaciju ovog preduzeća.  

"Nastavićemo da proizvodimo pivo. U modernizaciju ćemo uložiti pet miliona evra u sledeće dve godine. Pivara sada drži tržište oko Uba, Valjeva, Bajine Bašte, Loznice i Šapca, a planovi su da prostor za naše pivo proširimo na veći deo Srbije", izjavio je Miloje Blizanjac. 

Valjevska pivara je najstarije preduzeće u tom gradu i trenutno ima oko 200 zaposlenih.

Kompaniju "Brauerei grup" osnovali su 2018. godine Živojin Jovanović i Miloje Blizanjac, iz Trlića kod Uba i Zoran Kostić iz Brzeća kod Brusa.

Jovanović je na čelu Zemljoradničke zadruge "Trlić", a Kostić je prvi čovek firme "Brzmin" iz Brzeća.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво