Dodatnih 395 miliona evra od EBRD-a

Evropska banka za obnovu i razvoj saopštila je da je Srbiji odobrila dodatnih 395 miliona evra za 18 novih projekata u 2018. godini.

Kako se navodi u saopštenju, EBRD je usmerila sredstva u vrednosti od 200 miliona evra u kreditne linije, finansiranje trgovine i garancije lokalnim komercijalnim bankama, što će biti iskorišćeno za kreditiranje lokalnih malih i srednjih preduzeća.

U saopštenju se dodaje da je EBRD u 2018. za prvi veliki projekat javno-privatnog partnerstva u Srbiji mobilisao privatna sredstva u značajnim iznosima za finansiranje obimne modernizacije aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, koji predstavlja glavno čvorište vazdušnog saobraćaja u zemlji i regionu.

Navodi se da je odobreno dodatnih 22 miliona evra, koji će biti iskorišćeni za izgradnju novog železničkog depoa u Zemunu.

Dodaje se da je EBRD u 2018. podržala domaćeg proizvođača nameštaja "Forma ideale" sa 10 miliona evra i i vodeću poljoprivrednu kompaniju MK Group sa 25 miliona evra.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво