Nedimović: Više novca za stočarstvo, subvencije i osiguranje

Budžet za subvencije u 2019. godini biće znatno veći, za gotovo sedam milijardi dinara, kaže za RTS ministar Branislav Nedimović.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da je posle gotovo deset godina Srbija dobila akreditovanu nacionalnu referentnu laboratoriju za ispitivanje kvaliteta mleka, što proizvođačima omogućava da informaciju o kvalitetu svog mleka dobije direktno od državne laboratorije.

Napominje da je ova laboratorija otvarana još od 2009. godine, ali da je tek sada otvorena i da je time završen proces akreditacije, što je veoma važno za proizvođače.

Ministar je najavio da će budžet za subvencije u narednoj godini biti znatno veći, za gotovo sedam milijardi dinara.

"Najviše će biti izdvojeno za tovno govedarstvo, mlečno govedarstvo i stočarstvo, što je veoma bitno zbog izvoza mesa u Tursku, a otvaramo i druga tržišta. Kada je reč o osiguranju, ići ćemo na povećanje premija osiguranja za krajeve koji su izloženi rizicima sa 40 na 70 odsto. To je mnogo novca više zahvaljujući merama fiskalne konsolidacije", naglasio je Nedimović.

Ističe da poljoprivrednici ne treba da brinu ni oko dalje isplate subvencija.

"Ove nedelje je 16.500 dobilo novac od osiguranja, a za mehanizaciju još 2.500", kaže Nedimović.

Jedna ne tako dobra vest je da je ove nedelje uhapšeno nekoliko ljudi iz Uprave za agrarna plaćanja.

"Nulta tolerancija za bilo kakav kriminal. Niko ne sme da stoji između poljoprivrednika i države jer država je izdvojila novac za poljoprivredu. Reč je o dva lica koje su pokušala da prime mito i za to su osumnjičeni, ja mislim da to ne sme da se dešava i te stvari ćemo rešavati kao i do sada", zaključio je za RTS ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво