Otvorena fabrika vode u Inđiji

Fabrika vode otvorena u Inđiji a to postrojenje svečano pustili u rad potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, šef delegacije Evropske komisije Žozep Ljoveras i predsednik opštine Inđija Goran Ješić.

Postrojenje za pripremu vode za piće vredno je oko 7,6 miliona evra, od čega je 2,4 miliona investirala Evropska unija , dok je ostatak obezbeđen iz budžeta opštine Inđija  680.000 evra, Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine 2,7 miliona evra i iz NIP-a 1,4 miliona evra.

Đelić je rekao da je otvaranje fabrike primer kakve koristi od saradnje sa EU imaju građani Srbije i ocenio da će otvaranje fabrike i unapređenje infrastrukture još više poboljšati prilike za dolazak investicija u taj grad.

Podsetivši da je EU participirala u projektima za izgradnju te fabrike sa 2,4 miliona evra iz IPA fondova, Đelić je naveo da sa dobrim projektima Srbija može da konkuriše i za više milijardi evra.

Voda važan segment za investicije

Predsednik opštine Goran Ješić je ukazao da je infrastruktura u gradu značajno unapređena i da je voda isto što i struja i ostali tehnološki nivoi komunikacije potrebni za dolazak investicija.

Najavio je slične projekte u narednom periodu, između ostalog i izgradnju regionalne deponije u saradnji sa susednim opštinama Starom Pazovom i Pećincima.

Ljoveras je izrazio zadovoljstvo uspešnom saradnjom sa EU na projektima razvoja infrastrukture lokalnih samouprava i dodao da mu je drago što će od danas građani Inđije piti vodu po evropskim standardima bez arsena, amonijaka i gvožđa.

Fabrika vode radiće u sklopu lokalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija", ima kapacitet od 150 litara u sekundi i trebalo bi da zadovolji potrebe stanovništva vodom u projektovanom periodu.

Za rešavanje pitanja vodosnabdevanja na području opštine Inđija do sada je ukupno investirano oko 600 miliona dinara čime je za narednih 20 godina rešen problem vodosnabdevanja grada i naseljenih mesta.

U Inđiji su Ljoveras i Đelić imali sastanak sa privrednicima tog grada da bi se upoznali sa eventualnim problemima u vezi sa globalnom finansijskom krizom.

Povodom toga je rečeno da se Inđija ne suočava sa problemom otpuštanja radnika ali da je potrebno pronaći rešenja kako "izgurati" već ugovorene projekte u kojima učestvuju i evropske banke.

Đelić je privrednike upoznao sa merama Vlade i obećao da će svaka opština u kojoj su realizovane inesticije i postignuti rezultati u otvaranju radnih mesta dobiti podršku Vlade.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи