Ljajić: Bez zvanične ponuda za "Telekom"

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da nema nikakve znavične ponude za kupovinu "Telekoma". Budžetom za sledeću godinu predviđeno je 500 miliona dinara za 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, dodao je Ljajić.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je stigla ponuda od američkog fonda za kupovinu 20 odsto "Telekoma" i 20 odsto Komercijalne banke, Ljajić je rekao da Komercijalna banka nije u nadležnosti njegovog ministarstva, dok za Telekom zna samo da postoji zainteresovanost.

"Znam da postoji zainteresovanost tog fonda o kome se govori i znam da nema nikakve zvanične ponude. Da li će biti zvanične ponude zavisi od poslovnog interesa i Telekoma, s jedne strane, i fonda s druge strane. Osim zainteresovanosti ne postoji nijedna konkretna ponuda", rekao je Ljajić u Muzeju Jugoslavije.

List Danas objavio je da je američki investicioni fond "Ripplewood Advisors", preko Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, dao ponudu za državne udele od po 20 posto u "Telekomu Srbije" i Komercijalnoj banci.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija  izjavio je da je budžetom za sledeću godinu predviđeno 500 miliona dinara za 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji.

"Mi smo akciju ove godine morali da prekinemo na 100.000 vaučera dva i po meseca pre roka zbog velikog interesovanja i potražnje za vaučerima i nadam se da će i sledeće godine interesovanje biti veliko što će doprineti rastu domaćih turista i produžiti turističku sezonu, a to nam je posebno važno zbog pojedinih banjskih mesta koja imaju rupu u turističkoj godini", rekao je Ljajić.

Podvukao je da su besplatni vaučeri za odmor u Srbiji od ogromne važnosti za male privrednike, ali i za čitav srpski turizam.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво