Koridor 10 – radovi na pet kosina, ostalo još kilometar i po auto-puta

U Grdeličkoj klisuri na Koridoru 10 aktivni su radovi na pet kosina i opremanje tunela Predejane i Manajle, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstrva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica prilikom obilaska petlje Predejane.

Miodrag Poledica kaže da je petlja Predejane veoma značajna i da se na njoj ukrštaju svi značajni koridori koji su smešteni u 100 metara i to - stari magistralni put i auto-put i Južna Morava, kao i železnička pruga.

"Bilo je veoma teško srediti ovu petlju saobraćajno i građevinski, ali i ona se završava. Petlja Predejane je veoma značajna kako bi se povezalo lokalno stanovištvo sa jedne i druge strane auto-puta, kao i sa jedne i druge strane Južne Morave, a svaka petlja znači povezivanje starog i novog puta, odnosno svi putnici mogu da koriste novi put i stari put", naveo je Poledica.

On je podsetio da je trasa auto-puta kroz Grdeličku klisuru ukupne dužine 26,3 kilometara, te da na njoj postoje tri velike petlje - Grdelica, Predejane i Vladičin Han.

Inače, na celoj trasi koja se trenutno završava aktivno je još pet gradilišta i ostalo je da se završi kilometar i po auto-puta, kaže Poledica i dodaje da su aktivni radovi na ukupno pet kosina i opremanje tunela, koji su završeni.

Navodi da se opremaju tuneli Predejane, dugačak kilometar i tunel Manajle, koji je dugačak 1,8 kilometara, najsavremenijim saobraćajnim sredstvima tako da bi moglo da se upravlja sa njima iz jednog mesta.

"Opremaju se tako da imamo pregled kako se odvija saobraćaj, da bismo imali propisanu signalizaciju i ventilaciju dok se saobraćaj odvija", rekao je državni sekretar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво