Otvoren sajam "Nauka za privredu" u Novom Sadu

Naučna dostignuća ubrzavaju ukupan ekonomski razvoj naše zemlje, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na otvaranju sajma "Nauka za privredu" na Novosadskom sajmu.

"Pre dve godine zajednički smo inicirali prvi sajam 'Nauka za privredu' sa ciljem da se međusobno informišemo o naučnim saznanjima naših fakulteta i da privrednici pokušaju da ih primene u svojoj delatnosti", rekao je Mirović.

On je istakao da Razvojna agencija, kao pomoćni organ Pokrajinske vlade treba da detektuje one subjekte u koje Vlada treba da ulaže.

"Neophodne su nam nove tehnologije, nova naučna rešenja u cilju opšteg razvoja našeg društva", rekao je on i istakao potencijale veze nauke i privrede.

Mirović je na kraju podsetio da će u okrobru 2019. godine biti završen Naučno - tehnološki park na površini od 30 hiljada kvadratnih metara, kao i novi objekat Instituta "Biosens" i najavio ulaganje u mnoge druge sadržaje.

Otvaranju je prisustvovao i Tibor Sabo iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Na sajmu biće biti organizovani i poslovni sastanci izlagača i predstavnika kompanija.

U fokusu ovogodišnjeg sajma je hrana, a istraživačke i naučne potencijale predstavlja Univerzitet u Novom Sadu, Institut "BioSens", Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Naučni Institut za prehrambene tehnologije i drugi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво