Sutra otvaranje prve fabrike u "Mind Parku"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra svečanom otvaranju prve fabrike u industrijskom kompleksu "MIND Park" u Kragujevcu.

Aleksandar Vučić je za Pink rekao da će u njoj raditi skoro 1.000 ljudi, ali nije otkrio o kojoj fabrici je reč.

Kako je rekao, u tom industrijskom parku u Šumadiji će u narednom periodu biti otvorene još dve ili tri fabrike.

Vučić kaže da će u martu biti otvorena fabrika "Forverk" u Čačku.

"Treba da vidimo koje fabrike ćemo još da otvorimo u Pomoravlju, na primer u Ćupriji, koja ima dobru industrijsku zonu. Kada to sve završimo, nema više problema sa Šumadijom", rekao je Vučić.

Investitor za projekat "MIND Park" je kompanija "Mind Real Estate" koja je deo Milanović Industries Group - Mind Group, koja je u vlasništvu Bratislava Milanovića.

U okviru Mind Parka, podsetimo, kako je ranije najavljeno, poslovaće nemački Simens, koji je početkom februara i zvanično preuzeo preduzeće Milanović inženjering.

Nemački investitor će, prema pisanju medija, ovde proizvoditi kompletna šinska vozila, i to će biti njihova druga fabrika u Srbiji.

Industrijski kompleks "MIND Park", čija izgradnja je počela u aprilu u Lužnicama kod Kragujevca, osmišljen je kao grad u malom sa svim sadržajima koji su neophodni za svakodnevan život.

Pored toga što će "MIND Park" biti industrijski kompleks, on će se utopiti u prirodni ambijent, a posebna pažnja je posvećena zaštiti životne sredine.

Izvođač radova je Tehnogradnja iz Kruševca.

Na površini od 10 hektara nalaziće se upravna zgrada "MIND Parka", kao i dečje obdanište i polikliničko-dijagnostički centar sa najsavremenijom opremom.

U zgradi inženjeringa radiće veliki broj inženjera iz različitih oblasti, a ne samo za potrebe industrije šinskih vozila.

U okviru kompleksa nalaziće se i sportski tereni i multifunkcionalna hala, kao i aerodromska pista.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи