Memorandum za jednostavnije carinske procedure između Srbije i Albanije

Ministar finansija Srbije Siniša Mali i ministar finansija Albanije Arben Ahmetaj dogovorili su se danas u Beogradu da u toku decembra, na sastanku Mešovitog komiteta u Tirani, potpišu Memorandum o saradnji koja će doprineti pojednostavljenju carinskih procedura.

Namera je da se, između ostalog, ukinu fitosanitarni sertifikati, čime će biti ubrzane procedure, saopštilo je Ministarstvo finansija Srbije.

Mali je istakao da Srbija ima odlične makroekonomske rezultate, da javni dug konstantno opada, bruto domaći proizvod raste, kao i da Srbija privlači najviše stranih direktnih investicija od svih zemalja u regionu.

Sagovornici su se saglasili da je važno da dve zemlje unaprede ekonomsku saradnju, prvenstveno u smislu jednostavnije trgovine, kako bi ceo region bio jači i atraktivniji za potencijalne investitore.

Mali i Ahmetaj su se saglasili da je to u najboljem interesu obe zemlje, dodaje se u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво