Socijalno-ekonomski savet pozitivno o budžetu za 2019.

Socijalno-ekonomski savet pozitivno je ocenio Nacrt budžeta za 2019. godinu, kao i nacrte više zakonskih predloga, među kojima je i Nacrt izmena i dopuna Zakona o socijalnoj zaštiti.

Na konferenciji za novinare posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta, predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić rekao je da je SES podržao zahtev Prištini da ukine odluku o povećanju carina na robu iz Srbije.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da je iz budžeta Ministarstva odvojeno dodatnih 30 miliona dinara za unapređenje rada SES-a. 

Đorđević je rekao i da je Ministarstvo prihvatilo inicijativu socijalno-ekonomskih partnera za izradu zakona o osiguranju u slučaju povreda na radu radi nakande štete, kao i inicijativu o izmeni i dopuni Pravilika o profesionalnim bolestima, a u obe radne grupe će biti uključeni socijalno-ekonomski partneri.

Zoran Savić iz Saveza samostalnih sindikata Srbije rekao je da je sednica SES-a bila duga i naporna, te da se došlo do konstruktivnih rešenja, dok je potpredsednik UGS "Nezavisnost" Dragan Milanović rekao da je ostavljen prostor da se izvrše dodatne korekcije Nacrta zakona o budžetu tokom daljeg rada. 

Generalna primedba UGS "Nezavisnost" je neujednačno povećanje plata u javnom sektoru, koje se kreće od sedam do 12 odsto, rekao je Milanović, a Đorđević je taj raspon potvrdio, te ponovio da se uvođenje platnih razreda odlaže za godinu dana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво