Mali: Penzioneri sutra dobijaju povišicu, penzije će biti sve veće

Penzioneri u Srbiji sutra će dobiti penzije za oktobar koje su uvećane od pet do 13 odsto, a ministar finansija Siniša Mali poručuje da će penzije biti sve veće kako Srbija bude beležila rast iz godine u godinu.

Siniša Mali je u Dnevnom centru i klubu za druženje najstarijih sugrađana "Radana Pupić" rekao da penzije nikada nisu bile veće i da će penzije rasti kako se Srbija bude razvijala.

Penzionerima je poručio da je povećanje penzija rezultat njihovog odricanja i zahvalio im na svemu što su uradili za Srbiju.

"Hvala vam. Ovo je rezultat vašeg rada i odricanja, rezultat svih nas. Osim što nam je Srbija lepša i bolja, ima bolju perpektivu", rekao je Mali.

Najvažnije je, kaže, što naša deca imaju sigurniju i bolju budućnost i više ne razmišljaju da svoje snove ostvaruju u inostranstvu već žele da ostanu u našoj zemlji.

Ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đoređević, kaže da najbolje razume penzionere, jer živi sa dvoje. Zato obećava, da kad god vidi da je stanje stanje u budžetu dobro, insistiraće i na povećanju penzija.

Kako je naveo, penzije ne smeju da prate rast cena na malo, već moraju da rastu mnogo više od toga. 

Istakao je da penzioneri zaslužuju mnogo bolji standard.

"Trudićemo se da radimo još bolje i jače i da razvijemo Srbiju koja će moći vama da omogući mnogo bolje penzije", naveo je Đorđević.

Ministri Mali i Đorđević su sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem posetili nedavno otvoreni Dnevni centar i klub za druženje najstarijih sugrađana "Radana Pupić" na Auto-komandi.

Dnevni klubovi su mesta za druženje najstarijih, a Beograd će uskoro dobiti trideseti boravak za stara lica, najavio je gradonačelnik.

"Prioritetno nam je da unapredimo zdravstvenu zaštitu ljudi treće dobi, da im zdravstvena nega bude pristupačnija i to je jedan od naših prioriteta u budućnosti", rekao je Radojičić.

broj komentara 19 pošalji komentar
(subota, 10. nov 2018, 11:41) - Жика [neregistrovani]

ко има даће му се

Имао сам пензију 14.339дин, сад сам на половину пензије добио 358дин више. Дакле, целих 5%. Било би интересантно видети која категорија је добила 13%. Највероватније они са највећим пензијама - по Монтипајтоновском црнохуморном скечу где "Робин Худ" пљачка сиромашне и даје богатима.

(subota, 10. nov 2018, 08:15) - Nikola [neregistrovani]

Penzije

Penzioneri su zaslužili maksimalno da im se povećaju penzije!!!

(petak, 09. nov 2018, 23:14) - anonymous [neregistrovani]

...

Sto je vise moguce neka se povecaju jer su penzioneri to zasluzili.

(petak, 09. nov 2018, 22:55) - Milos [neregistrovani]

obecanja

Prvo obecanje je bilo povecanje od 8,1 do 13 % i to je tabelarno prikazano, sada je od 5 do 13 % ali nema tabelarnog prikaza koja grupa penzionera koliko povecanje dobija , sa ovakvim vestima zaboravio sam procentni racun

(petak, 09. nov 2018, 22:41) - Fudbaler [neregistrovani]

Ekonomski parametri

Kako se ekonomski parametri budu podigli tako će se i standardi povećavati.

(petak, 09. nov 2018, 20:38) - anonymous [neregistrovani]

Penzije

Ma to nije povecanje. Ja dobila penziju 380-tak dinara vecu, na iznos penzije po resenju, a sa koje mi skidano 10%. Znaci samo vraceno sto I pripada. Ili ja ne znam da racunam.

(petak, 09. nov 2018, 19:19) - uriah heep [neregistrovani]

deki@gmail.com

Ako vala,zasluzili su to nasi penzosi!

(petak, 09. nov 2018, 12:33) - anonymous [neregistrovani]

odlična vest

To je sasvim dobar pokazatelj da se u Srbiji kreću stvari na bolje.

(petak, 09. nov 2018, 12:32) - anonymous [neregistrovani]

Dodatak

Penzije su povećane ali nema dodatka od 5.000 din. koji je postojao proteklih godina. Lukavo.

(petak, 09. nov 2018, 12:32) - Srba [neregistrovani]

Sreca

Kada sutra,primim povecanje, istopicu se od miline, jedino mi je poskupelo pecivo u pekari preko puta, Sbb, benzin, komunalije itd, itd...., ali mojoj sreci nema kraja, sa senior karticom mogu da dobijem popust na pogrebne usluge.Bravo, bravo bas se vidi da o nama neko brine.