Žena na čelu "Tesle", umesto Maska – Robin Denholm

Robin Denholm, glavna finansijska direktorka u australijskom telekomunikacionom operatoru "Telstra korp", zameniće Ilona Maska na mestu predsednika uprave kompanije "Tesla".

Denholmova će otići sa funkcije finansijskog direktora i šefa strategije „Telstre kada istekne šestomesečni otkazni rok koji je dala toj kompaniji, navodi se u saopštenju "Tesle", a prenosi Rojters.

Proizvođač elektromobila je dodao da će Denholmova kao šefica "Tesle" imati ugovor s punim radnim vremenom.

Denholm će, napominje se u saopštenju, privremeno odstupiti sa funkcije predsednice u "Teslinoj" Komisiji za reviziju, dok ne napusti australijsku firmu.

"Tesla" se u poslednjih nekoliko meseci suočavao sa ozbiljnim problemima zbog Maskovih tvitova o tome da je "obezbedio finansiranje" za privatizaciju i povlačenje kompanije sa berze, što je kasnije opovrgnuto.

Američka Komisija za hartije od vrednosti i berze (SEC) je tužila Maska i "Teslu" za prevaru zbog obmanjujućih tvitova, nakon čega su u septembru postigli nagodbu prema kojoj kompanija i Mask treba da plate novčanu kaznu od po 20 miliona dolara.

Pored toga, Masku je postavljen uslov da se povuče sa funkcije predsednika uprave na tri godine.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 08. nov 2018, 12:40) - anonymous [neregistrovani]

kakvi crni problemi

Tesla motors belezi neverovatne uspehe i konacno pozitivno posluju. Brend je nikad jaci i tek se ocekuje osvajanje trzista.
Jedan neverovatan podatak: pretekli su brendove kao sto su Audi, Porsche itd... po ukupnom broju prodatih limuzina u 2018 god. u Americi!!! To niko nije mogao ni da zamisli pre 2-3 god.
Mask i dalje ostaje na poziciji izvrsnog direktora u firmi. Ovo je samo tehnicka smena unutar poslovanja...

(četvrtak, 08. nov 2018, 11:56) - anonymous [neregistrovani]

Zanimljivo

Retko se desi da istina ovako jasno izađe na videlo. Bilo je puno priča i dokaza o velikim problemima i nenormalnom rasipništvu Maska, ali su stalno stizale i informacije da nema problema. Sada je jasno da ih je itekako bilo i to toliko ogromnih da su odlučili da se reše čoveka koji je bio zaštitno lice i glavni pokretač i posla i investicija. Očigledno je da njegove reči i lepe priče više nisu bile dovoljne. Bar kada bismo mi tako smenjivali slatkorečive političare.