Žena na čelu "Tesle", umesto Maska – Robin Denholm

Robin Denholm, glavna finansijska direktorka u australijskom telekomunikacionom operatoru "Telstra korp", zameniće Ilona Maska na mestu predsednika uprave kompanije "Tesla".

Denholmova će otići sa funkcije finansijskog direktora i šefa strategije „Telstre kada istekne šestomesečni otkazni rok koji je dala toj kompaniji, navodi se u saopštenju "Tesle", a prenosi Rojters.

Proizvođač elektromobila je dodao da će Denholmova kao šefica "Tesle" imati ugovor s punim radnim vremenom.

Denholm će, napominje se u saopštenju, privremeno odstupiti sa funkcije predsednice u "Teslinoj" Komisiji za reviziju, dok ne napusti australijsku firmu.

"Tesla" se u poslednjih nekoliko meseci suočavao sa ozbiljnim problemima zbog Maskovih tvitova o tome da je "obezbedio finansiranje" za privatizaciju i povlačenje kompanije sa berze, što je kasnije opovrgnuto.

Američka Komisija za hartije od vrednosti i berze (SEC) je tužila Maska i "Teslu" za prevaru zbog obmanjujućih tvitova, nakon čega su u septembru postigli nagodbu prema kojoj kompanija i Mask treba da plate novčanu kaznu od po 20 miliona dolara.

Pored toga, Masku je postavljen uslov da se povuče sa funkcije predsednika uprave na tri godine.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво