Popović: Srbija da primeni model Francuske u digitalizaciji industrije

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović je, u razgovoru sa ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem, istakao da Srbija želi da primeni uspešan francuski model digitalizacije industrije, koji je, prema njegovim rečima, Francusku učinio jednom od vodećih evropskih ekonomija.

"Francuski tehnološki model i inovaciona politika koju sprovodi francuska država, predstavljaju inspiraciju kako treba da gradimo inovacioni ekosistem u Srbiji", rekao je Nenad Popović.

Dodaje da Srbija želi da gradi inovacionu infrastrukturu i da jača veze između korporacija, industrije i startapova na način kako to radi.

Istakao je da se nedavno vratio iz posete Francuskoj gde je imao prilike da se uveri u dostignuća francuskih korporacija i startap kompanija u pogledu razvoja inovacija i digitalizacije u poljoprivredi.

"To je sektor u kojem imamo veliki potencijal za saradnju i rast, jer je Srbija, prema oceni naših međunarodnih partnera, jedna od vodećih država u Evropi kada je u pitanju razvoj inovacija i upotreba digitalnih tehnologija u poljoprivredi", istakao je Popović.

Popović i Mondoloni su izrazili uverenje da će poseta Srbiji francuskog predsednika Emanuela Makrona, najavljena za decembar, kao i digitalni forum koji će biti organizovan u okviru te posete, značajno doprineti unapređenju ekonomskih odnosa Srbije i Francuske. saopšteno je iz Popovićevog kabineta.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво