Zajednički projekti za ekonomiju znanja i inovacija

Naučno-tehnološki park i Institut "Biosens" su dva najvažnija projekta ulaganja u infrastrukturu koja podržava nauku, inovacije start-ap kompanije, izjavila premijerka Brnabić u Novom Sadu. Pokrajinski premijer Igor Mirović istakao da ti projekti predstavljaju krunu Novosadskog univerziteta.

Igor Mirović Ana Brnabić, obišli su lokacije na kojima Vlada Srbije i Pokrajinska vlada zajednički realizuju izgradnju Naučno-tehnološkog parka, nove zgrade Instituta "Biosens" i Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu, saopštila je vojvođanska vlada.

Brnabićeva je izjavila da su Naučno-tehnološki park i Institut "Biosens" dva najveća i najvažnija projekta ulaganja u infrastrukturu koja podržava nauku, inovacije start-ap kompanije, koje će služiti Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji za, kako je navela, malo drugačiju paradigmu rasta i razvoja Srbije, koja se oslanja na ekonomiju znanja, inovacija i nauke.

Najavila je da će sledeće godine biti formiran Fond za nauku, i da će više novca biti izdvojeno i za Fond za inovacije.

Po obilasku radova, Mirović je izjavio da će izgradnja nove zgrade Instituta "Biosens", na površini od 7.000 kvadratnih metara, početi 2019. godine.

"U novom prostoru Institut ‘Biosens‘ efikasnije moći da razvija projekte koje je i do sada razvijao boraveći prostoru zgrade Rektorata, koji nije bio adekvatan imajući u vidu značaj Instituta, potencijale, mogućnosti koje otvara za sva istraživanja i celu našu zemlju", naveo je Mirović.

Mirović i Brnabićeva obišli su i lokaciju na kojoj će početi izgradnja zgrade Studentskog kulturnog centra u kojoj će biti smešten i novi restoran za ishranu studenata i drugi sadržaji.

"Izgradnja tog objekta će takođe početi sledeće godine", najavio je Mirović.

Dodao je da su i za zgradu Instituta "Biosens" i Studentskog kulturnog centra obezbeđene građevinske dozvole.

"Naučno-tehnološki park, koji će biti završen do kraja sledeće godine, Institut ‘Biosens‘, Studentski kulturni centar - predstavljaju krunu Novosadskog univerziteta, jednog od najbrže rastućih univerziteta u ovom delu Evrope, sa sjajnim rezultatima u mnogo oblasti", rekao je Mirović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара