Razgovori sa kompanijom "Pauer Čajna" o infrastrukturi

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je s regionalnim direktorom kineske kompanije "Pauer Čajna" Jeng Boom o nastavku izgradnje obilaznice oko Beograda, kao i o mogućnostima saradnje na novim projektima, pre svega na izgradnji auto-puta Niš-Merdare-Priština i brzih saobraćajnica Beograd-Zrenjanin i Iverak-Lajkovac.

"Ministarstvo koje vodim ima odličnu saradnju s vašom kompanijom, o čemu svedoče i projekti koje trenutno realizujemo, prvenstveno o obilaznici oko Beograda. Zainteresovani smo za proširenje saradnje i na drugim projektima, o tome smo nedavno razgovarali i u Pekingu, u prisustvu predsednika (Aleksandra) Vučića", rekla je Zorana Mihajlović.

Kako je saopšteno iz ministarkinog kabineta, kineska kompanija izrazila je zainteresovanost da se uključi u izgradnju auto-puta mira Niš-Merdare-Priština, kao i brzih saobraćajnica od Beograda do Zrenjanina i od Iverka do Lajkovca, kojim će se ovaj deo Srbije povezati sa Koridorom 11.

"Hvala Vam na prilici da nastavimo razgovore o daljoj saradnji. Pored učešća u izgradnji obilaznice oko Beograda, zainteresovani smo i za nove projekte i spremni da razgovaramo o različitim vidovima finansiranja", rekao je Jeng.

Ministarka Mihajlović predložila je formiranje radne grupe koju će činiti predstavnici Ministarstva i kineske kompanije, radi što efikasnijih dogovora o realizaciji pomenutih novih projekata. 

Kineska kompanija "Pauer Čajna" trenutno realizuje projekte na izgradnji obilaznice oko Beograda, od Ostružničkog mosta do Bubanj potoka, u dužini od 19,5 kilometara u vrednosti od 207 miliona evra, a pregovara se i o potpisivanju komercijalnog ugovora za izgradnju sektora C: Bubanj potok - Vinča - Pančevo, u dužini od 31 kilometra i procenjenoj vrednosti investicije od oko 500 miliona evra. 

Ministarka Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima kineskih kompanija o modernizaciji i rekonstrukciji pruge Beograd-Budimpešta, istakavši značaj ovog projekta za obe zemlje. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво