Mirović i Ji Jun o proširenju saradnje Vojvodine i Hajnana

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i zamenik sekretara Komiteta Komunističke partije Kine pokrajine Hajnan Li Jun potpisali su Memorandum o razumevanju kojim su predviđeni razvoj i jačanje prijateljskih odnosa i unapređenje saradnje dve pokrajine u brojnim oblastima.

Treća poseta visoke delegacije kineske pokrajine Hajnan AP Vojvodini potvrđuje dobre i prijateljske odnose, ali to je i prilika za uspostavljanje konkretne saradnje dve regije u oblasti poljoprivrede i turizma, ocenio je predsednik Mirović.

"Ovaj Memorandum rezultat je prethodnih susreta i zajedničkih aktivnosti na osnaživanju i produbljivljnju saradnje dve pokrajine, ali i prilika za razmenu naučnika, instituta i univerziteta", izjavio je Mirović, a navedeno je u saopštenju Pokrajinske vlade.

Mirović je podsetio da je u protekle dve godine učinjeno mnogo na unapređenju saradnje Srbije i Kine, a Ji Jun ge je pozvao da poseti Hajnan, navodeći da je to veliko tržište i da im je prioritet povezivanje i uspostavljnje saradnje sa Vojvodinom.

"U Vojvodini prepoznajemo izuzetno velike poljoprivredne i turističke potencijale", zaključio je Ji Jun.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво