Svetska banka: Impresivni rezultati u radovima na putevima i železnicama

Ministarka Zorana Mihajlović dobila je pohvale za svoj rad od direktorke u Svetskoj banci Karle Gonzales Karvahal, koja je u pismu obećala dalju podršku u njenom angažmanu.

"Gonzales navodi da je impresionirana njenim radom na realizaciji velikih infrastrukturnih projekata, ali i rešavanjem teških pitanja u procesu reformi u transportnom sektoru, kao i aktivnostima na jačanju rodne ravnopravnosti u oblasti transporta", navedeno je u saopštenju iz kabineta potpredsednice Vlade i ministarke građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović.

Gonzales Karvahal, koja je nova menadžerka za transport za Evropu u Svetskoj banci, u pismu, između ostalog navodi:

"Vaš odlučni i fokusirani pristup dao je impresivne rezultate u implementaciji reforme železnice, na završetku izgradnje deonica auto-puta na Koridoru 10 koje je finansirala SB, kao i u aktivnostima preduzetim u vezi s realizacijom Projekta rehabilitacije puteva i unapređenju bezbednosti saobraćaja".

Gonzales Karhaval je, inače, od 10. do 12. oktobra predvodila posetu delegacije Svetske banke Srbiji, a u pismu je pohvalila i napore Ministarstva da nastavi sa reformama i poboljšanjem efikasnosti u sektoru transporta.

Poručila je da je SB otvorena za nastavak podrške u konsolidaciji reforme železnice, sprovođenju sveobuhvatne reforme putnog sektora, podizanju kapaciteta lokalnih samouprava da planiraju, pripremaju i sprovode investicije u oblasti infrastrukture.

Takođe, Svetska banka je otvorena i za podršku uključivanju rodne dimenzije u Nacionalnu transportnu strategiju, kao i uvažavanju klimatskih zahteva u upravljanje transportnom infrastrukturom.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво