Tekstilci iz Turske žele da pokrenu proizvodnju u Srbiji

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se u Istanbulu sa vlasnicima firmi iz Asocijacije proizvođača tekstila Turske koji su zainteresovani za pokretanje proizvodnje u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva trgovine, tokom sastanka su vlasnici dve kompanije iz te asocijacije najavili da će već naredne nedelje doći u Srbiju i obići nekoliko lokacija i fabričkih hala, u cilju razmatranja mogućnosti za pokretanje proizvodnje.

Ljajić je predstavio sve pogodnosti koje očekuju potencijalne ulagače u Srbiji, dodajući da je naša zemlja vodeća u regionu kada je u pitanju privlačenje stranih investicija.

Istakao je i da je u poslednje tri godine u Srbiji veliki broj turskih kompanija iz oblasti tekstilne industrije započeo proizvodnju, kao i da većina njih razmišlja o povećanju kapaciteta, što je jasan pokazatelj dobre poslovne klime u našoj zemlji.

Predsednik Asocijacije Mustafa Gultepe rekao je da je Srbija postala nova investiciona destinacija za tekstilne kompanije iz Turske, posebno ističući pozitivna iskustva njihovih članova koji već posluju na srpskom tržištu.

broj komentara 0 pošalji komentar