Otvoren novi pogon "Novaresa" u Zrenjaninu, posao za još 50 radnika

Kompanija za proizvodnju komponenti za automobilsku industriju "Novares" proširila je pogon u Zrenjaninu za novih 3.200 kvadratnih metara, što će omogućiti da se u toku 2019. zaposli novih 50 radnika.

Svečanim presecanjem vrpce pušten je u rad proširen pogon u okviru fabrike "Novares", u čiju izgradnju je uloženo 5,2 miliona evra. 

Pogon su otvorili ministar finansija Siniša Mali, ministar privrede Goran Knežević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ambasador Francuske Frederik Mondolini, predstavnici lokalne samouprave Zrenjanina, kao i predstavnici kompanije "Novares".

Ministar Siniša Mali je ovom prilikom istakao da je Zrenjanin nastavio sa trendom smanjenja broja nezaposlenih i da je nezaposlenost pala na ispod 12 odsto.

Mali je najavio da će uskoro početi sa radom još jedan pogon južnokorejske kompanije u zrenjaninskoj industrijskoj zoni.

Takođe, najavljuje i podršku privrednicima od januara 2019. što se tiče smanjenja poreza, ukidanje doprinosa za nezaposlene, kao smanjenje parafiskalnih nameta.

Proširenjem od 3.000 metara kvadratnih, celokupni prostor fabrike je za trećinu veći nego u prethodnom periodu. 

Novi deo je opremljen poslednjom tehnologijom i robotima, uključujući i pet presa za brizganje i čistu sobu za dve nove proizvodne linije koje će proizvoditi komponente motora koristeći tehnologije infracrvenog zavarivanja, automatskog ugrađivanja komponenti i metode za proveru curenja.

"Novares" će u ovoj fabrici 2019. godine povećati broj zaposlenih sa sadašnjih 190 na 240.

Francuska kompanija "Novares" se bavi proizvodnjom plastičnih komponenti za automobile, radi za velike svetske brendove, a samo u 2017. je imala prodaju od 1,2 milijarde evra iz 42 fabrike u svetu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара