Radojičić: Beograd kao investiciona tačka značajan za ceo svet

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže za RTS da je u planu za Beograd mnogo toga u narednom periodu - metro, dva mosta, dva tunela, nacionalni stadion i napominje da su pored novih projekata za ljude značajni i stari. Ističe da se traže nove lokacije za izgradnju vrtića.

Zoran Radojičić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je tokom posete Astani video inovacije koje su uveli.

"Fascinantno je kako Astana izgleda iako je prošlo tek 20 godina otkako se gradi. Zadovoljstvo mi je bilo da je posetim, predivne su građevine koje su napravili. Bili smo da vidimo šta od njihovog iskustva možemo da iskoristimo", kaže gradonačelnik Beograda.

Napominje da će Beograd od 15. do 17. oktobra biti domaćin Trećeg foruma gradonačelnika glavnih gradova država centralne i istočne Evrope i NR Kine tzv. (16+1) i da je to sjajna prilika da se razmene iskustva.

"U ovom trenutku se radi dosta značajnih projekata sa Kinom, završen je Pupunov most, gradi se Skaj lajn ali planiramo i niz novih projekata u budućnosti. Beograd je značajno mesto za ceo svet kao investiciona tačka", objašnjava Radojičić.

Kaže da je u planu mnogo toga u narednom periodu - metro, dva mosta, dva tunela, nacionalni stadion i napominje da su pored novih projekata za ljude značajni i stari.

"Značajno je što je od 2013. godine do danas povećan broj mesta u vrtićima, na listi čekanja je trenutno 2.700 dece a pre 2013. ih je bilo 10.000. Novo obdanište ćemo praviti i u Ovči, a tražimo i nove lokacije", ističe gradonačelnik.

Dodaje da su povećana izdvajanja za porodilje i da to znači i veći broj zahteva porodilja.

"Nadamo se da se ta demografska politika odvija u dobrom pravcu. Ovo je dobra inicijativa i srećni smo zbog sve više zahteva", napominje Radojičić.

Kaže da izgradnja Tiršove 2 napreduje.

"U Astani sam obišao i dečja odeljenja i imamo koncept kako će izgledati Tiršova 2. Rešavamo probleme koje imamo oko lokacija. Tiršova 1 se rekonstruiše i zahteva više strpljenja pacijenata", napominje Radojičić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво